Vakthund

Idag började dom sätta upp ställningen runt huset. Dom ska fixa fasaden i sommar. Har sagt att dom ska vara klara till slutet av juni har jag för mig. Men sen när är byggare klara i tid? När dom höll på att sätta upp den utanför köksfönstret började Disa skälla på han som stog där. Förstår det, såg ju ut som han var på väg in.









Nu är det två dagar kvar till Cazys ultraljud. HÅLLER TUMMARNA!





Bad

Idag fick Disa hoppa in i duschen efter våran långisi skogen. Hon blir helt lerig och grusig nu när snön är på väg bort och det är så geggigt ute. Det var evigheter sen sist hon fick en dusch så tassarna var inte så vita längre. Men nu är hon ren och fin och luktar gott =) Hon var inte lika road i duschen... =)










Lördag 26 mars

Igårkväll kom Tess och Kasper förbi på middag. Kul att träffa dom igen. Kasper haltar så dom fick inte leka så mycket. Men det var inga problem för han var mer intresserad av kaninerna än av Disa =) Jag hade ställt in dom i sovrummet och sen stängt dörren dit men han kände dom ändå. Han låg utanför och stirrade på dörren typ hela tiden =)

Idag skulle vi ha träffat Marika och Mort men Marika är sjuk så det blev inget. Istället tömde vi balkongen. Fick reda på igår att dom ska börja sätta upp ställningarna till fasadrenoveringen nästa vecka och att det då ska vara helt tomt på balkongerna. Vi hade hur mycket som helst där ute. Allt som skulle sparas har körts till mamma och pappa och resten har vi slängt.

Resten av dagen ska jag rensa i kylen, frysen och i skafferiet. Nu är allt helt kaos. Vet inte ens vad som finns där... Spännande =) Ikväll ska jag tvätta också. Yey, vad kul att ha mer tid hemma att städa... Eller?




















Lever och promenix

Igår gick jag upp tidigt och började torka lever. Aldrig gjort det förut och det blev inte riktigt som det ska vara. Dom hade behövt vara inne längre i ugnen så dom blev helt torkade. Man lär sig till nåsta gång. =) Jag gjorde en liten påse till Mort så han skulle få smaka.









När det var klart åkte vi till Slussen och mötte Marika och Mort. Vi åkte till Vitabergsparken. Tanken var att vi skulle låta dom leka i rastgården där, men Mort blev påhoppad av en hund i Kista på väg till oss så han var helt uppstressad så dom stannade utanför. Jag släppte in Disa. Det funkade bra till en början men det var en väldigt kaxig fralla där som sprang efter henne och skällde. Sen började han visa tänderna och Disa svarade på det så jag fick gå emellan. Har ingen aning om vad frallans ägare gjorde för den hade noll koll på vad som hände. Jag kopplade Disa och gick ut därifrån. Vi ställde oss på utsidan och tittade en liten stund innan vi började promenaden hem. Väldigt härligt väder och skönt att vara ute och gå.















Ny vän

I torsdags kom Charlotte och Malte förbi. Inte träffat henne på evigheter. Sen högstadiet skulle jag tro. Vi pratade om att ses när hon köpte Malte och han fyllde ett för ett tag sen, så så bra har det gått för oss =)

Men i torsdags blev det till sist av. Dom kom hit och vi gick ut i skogen. Efter att kommit in en bit halkar jag omkull rakt på rygg. Kunde inte resa mig för att jag skrattade så mycket.

Vi provade en ny väg som jag hade för mig att jag gått en gång förut. Men när vi gått ett tag insåg jag att jag måste tänkt fel för vi kom inte ut som jag trott. Efter ett tag ringde Rickard och fick då reda på att vi varit ute i 45 min redan. Oups =) Men det var så härligt väder och vi pratade en massa så det kändes inte. Vi kom in ungefär 2 timmar efter att vi började gå. Dom följde med in och tittade hur vi bor och så fick dom busa lite mera.
















Imorgon ska vi träffa Marika och Mort. Ska ta en sväng till rastgården i Vitabergsparken. Den är så bra för att det är stor och fin och så brukar det vara ganska många hundar där. Dom andra vi varit i är vi typ ensamma och det är lite tråkigt...





Xlzoo

Igår var vi i Barkaby med Marika och Mort. Skulle till xlzoo och titta lite bara. Det blev inte bara tittande. =) Vi kom därifrån med en Biabädd, halsband och koppel till Disa. Mort fick ett halsband och så blev det godis till illrarna. Hade ingen koll på kl men vi var tydligen där inne i mer än en timme. =) Oups, vad tiden går fort när man har roligt =)

Medan vi väntade på bussen passade vi på att ta fina bilder på Disa och Mort i sina nya halsband. =)




























På kvällen var vi och bowlade med Marika och Marcus. Det var väldigt trevligt. Och på nått sätt lyckades jag vinna. Stolt. =) Hade turen med mig igår. =) Hoppas det håller i sig till nästa gång också. Men det lär det väl inte göra. Kommer väl komma sist som vanligt då igen =)

Sitter och väntar på mamma. Vi ska åka och träna =) Sen ska resten av dagen spenderas i tvättstugan. Disa kissade i sängen här om dagen. Fattar inte. Hon har fått för sig att hon ska börja kissa inne innan hon börjar löpa. Har för mig att hon ska löpa i april. Men det är väldigt störande. Så nu får hon inte vara ensam i sovrummet igen... Och så ska vi slänga hennes korgar så hon bara har biabädden. Den är mycket lättare att hålla ren än dom andra.




Kiss och Kex

Igår när vi skulle gå och lägga oss tog vi in Disas dyna till sovrummet så hon skulle ligga på den. Vi la oss ner och släckte lampan sen började hon steppa runt. Sa åt henne att gå och lägga sig igen. Hon la sig och sen började hon steppa runt igen. Efter ett tag tände vi igen och såg då att hon protestkissat på dynan. Blir så irriterad när hon gör så. Tror hon att hon ska få komma upp i sängen bara för att hon kissar ner sina grejjer? Inte det inte, hon fick ligga på dynan från hennes andra korg. =) Hon hoppar ändå upp under natten, men skönt att somna när hon inte ligger tvärs över en. 

Idag jobbar Rickard lång så det är bara jag och Disa hemma hela dagen. Vi har tagit det lugnt och slappat en del. Vi tog en långis i skogen medan det var ljust ute. Hon var superduktig. Drog ingenting och struntade i massa bajsar. =) Sen fick jag ett ryck och var superduktig. =) Städade köket och rensade massa saker och så bakade jag kex till Disa. Jag har köpt både ost och chokladmix. Gjorde osten idag. Det stank ost i hela lägenheten när dom var i ugnen. USCH! Så vet jag inte om jag gjorde nått fel, dom ser väldigt torra ut... Kanske ska se ut så. Men dom lär nog gå ner ändå. Disa ska få provsmaka när hon får äta annat om några dagar. =)














På bättringsväg

Nu är det några dagar sen Disa fick komma hem från veterinären. Vi ger henne specialfodret fortfarande men slutade med geggan efter några dagar. Men igårkväll började hon vara knas i magen igen så det var bara att börja igen. Varför kan det inte bara bli bra för?! 

På söndag är både jag och Rickard lediga. Vi ska hitta på en massa skojj. En sväng till xlzoo i barkaby och titta på en massa roliga saker. =) På kvällen tror jag att det blir bowling. Skojj skojj. =) 

Nu har jag bara 5 dagar kvar att jobba. Har en lista i mitt i huvud med saker som jag ska fixa ordning på hemma. Kanske skulle ta och skriva ner den så jag inte glömmer nått. Skulle ju vara katastrof. Hahaha. Ska bli så kul och fint. =) 




Hemma igen =)

Igår ringde dom från veterinären och sa att Disa var redo att komma hem. Hon hade piggat på sig så bra så hon fick åka därifrån. =) Jag skyndade mig hem från jobbet för att hämta henne. Mamma mötte mig hemma och körde mig dit så Disa slapp åka tunnelbana och grejjer ifall hon skulle vara trött.

När vi kom dit fick vi gå in i ett rum och prata med en sköterska som berättade vad dom gjort och hur vi ska ta hand om henne den närmsta tiden. När det var klart gick hon och hämtade Disa. Hon blev super glad och skuttade runt överallt när hon fick se oss =) Saknat henne massor! Hon har fått drop på båda frambenen så hon är rakad och helt röd för hon har fått blåmärke efter nålarna.

Hon är så hungrig. Vi köpte ett specialfoder som är snällare för magen som hon ska äta i 10 dagar. Igår fick hon äta 1 tsk 4 gånger. Idag har hon fått äta 50% av dagsbehovet uppdelat på 4 gånger. Imorgon ska hon få 75% och dagen efter det 100%. Sen ska vi börja öka mängden och minska antalet gånger. Hon har även fått en gejjamojja som vi ska ge henne 2 gånger om dagen tills hon slutar vara lös. Hon har blivit så smal. Gått ner massa i vikt. =( Men det lär hon gå upp igen när hon får börja äta ordentligt.
























Idag parades Cazy. Så nu håller vi tummarna för att det blir nått =)




Veterinären

Idag när jag kom hem från jobbet var det ingen Disa som mötte mig vid dörren. Jag tittade in och såg att hon låg på sin dyna och tittar mot mig och så skakade hon. Jag trodde då att hon låg och skakade för att hon var glad att se mig och att hon låg där och tyckte att hon var duktig som inte kom springande och hoppade runt. Så jag satte mig ner på huk och kallade på henne så hon skulle komma och hälsa. Då har hon värsta problemet att resa på sig. Fick för mig att hon snurrat in sig i filten och satt fast men när hon inte lyckades ta sig upp efter ett tag gick jag närmare. Och då lyckades hon ta sig upp på benen men ramlade ihop direkt igen. Började bli lite orolig då. Gick ifrån en bit och bad henne komma så jag fick se om hon kunde resa sig. Efter ett tag inser jag att det inte går. Började bli lite smått panikslagen och ringde Rickard som var på jobbet och som inte svarade. Rinde mamma då och skulle kolla om hon visste hur Roslagstull har öppet och om hon hade nummret dit så jag kunde kolla vad dom sa.

När jag ringde dit sa dom att vi skulle åka in akut med henne till ett sjukhus. Fick lite olika nummer så jag började ringa runt. Under tiden fick jag tag på Rickard och han satte fart hemmåt. Mamma och pappa kom och hämtade oss så vi kunde åka. Det blev till Bagarmossen.

När vi kom fram fick vi komma in i ett akutrum direkt och vänta där. Eftersom hon varit dålig i magen i flera dagar fick hon inte vara i väntrummet om hon skulle smitta någon. Väl inne i rummet började hon gå omkring. Hon gick väldigt stelt och vaggade lite konstigt. Men efter ett tag kom hon igång rätt bra. 

Veterinären kom in och konstaterade att hon var uttorkad för att hon är magsjuk. Allt vatten hon dricker går rakt igenom och hamnar inte där det ska. Han rekomenderade att hon skulle stanna kvar och få drop efersom vi provat med ris och det inte funkat. Och eftersom vi kom dit så sent så tror han inte att det räcker med att stanna till imorgon utan hon kommer nog hem på torsdag... =( Kändes väldigt konstigt att åka därifrån utan henne och med hennes koppel i handen...  




RSS 2.0