Till Åsa ;)

Idag var det kurs igen. ISKALLT! Ändå hade jag på mig sjukt mycket kläder. Såg ut som en stoppad korv, men inte hjälpte det inte. När vi kom fram (20 minuter för tidigt eftersom bussen aldrig vill gå) fick vi vänta inne så vi slapp frysa ihjäl innan det ens börjat. När alla kommit gick vi ut och ställde upp oss i ring igen. Det var en ny hund med som var väldigt osäker och skällde och morrade hela tiden och så klart hamnade vi bredvid den så det var ännu svårare för Disa att koncentrera sig. Vi började med att visa hur det gått med koppelträningen, men den här gången skulle vi gå inne i ringen. Det gick super bra första varvet, men andra gick helt katastrof.

Efter det skulle vi visa sitt och stanna kvar. Sittunderlaget blåste omkring och Disa sprang runt och jag försökte hålla i båda två. Till slut fick jag ner henne och så kunde vi visa. Det gick väldigt bra (till slut=)).

När alla visat var det dags att gå in och fortsätta inne. SKÖNT! =) Vi klämde in oss i det ganska lilla rummet och så skulle vi öva på passivitet och så pratade vi om varför det är så viktigt att öva på det och hur man ska göra för att få till det. Sen körde vi sitt och stanna kvar och gå fint en gång var. Sitt och stanna funkade även den här gången väldigt bra men det var totalt omöjligt att få henne att gå fint. Mattan som låg där inne luktade efter en massa hundar och godissmulor överallt.

När kursen var över och vi kom ut igen sprang Disa direkt och bajsade. Vilket förklarar varför hon var så otroligt jobbig och okoncentrerad. =) Vi missade precis bussen och istället för att stå och vänta i 30 minuter och frysa ihjäl började vi gå mot stan. Då gick hon super fint och löd allt jag sa. När vi åkte förbi Rickards jobb hoppade han på bussen för han fick sluta tidigare. Trevligt att ha en extrakväll tillsammans =)

Nu ligger Disa och snarkar bredvid i soffan. Helt slut efter alla nya grejjer och intryck idag. Världens underbaraste även fast hon kan vara så jobbig ibland...




Kontakt och vardagslydnad 2

I tisdags var det dags för kursstart. När vi läste infomailet vi fått så stog det adressen till kurslokalen så vi tänkte att vi skulle vara inne. Men när vi kom dit så fick vi veta att vi skulle vara på parkeringen utanför. ISKALLT! Hade inte klätt mig för att stå ute i en timme. Tur att Disa hade sitt täcke på sig i alla fall =)

Det gick väldigt bra. Vi började med att ställa upp oss i ring och så skulle alla ta en promenad runt den på utsidan och så skulle man få hunden att gå fint i kopplet. Det var inga problem. Disa var hur duktig som helst =) Sen skulle vi öva på sitt och stanna kvar. Först skulle vi sätta hunden ner och så skulle den stanna kvar medan vi gick fram och hälsade på den som stog bredvid. Även det gick super. Nästa övning var att hon skulle följa med fram när vi hälsade. Sen gick vi tillbaka så skulle hon sitta och stanna kvar och jag gick fram en gång till. Även det gick bra =)

Nästa övning var att vi skulle ställa upp oss på led med mellanrum mellan varje person och så skulle man sicksacka runt. Vi fick stanna till en gång för att hon ville fram och hälsa men annars gick det bra. Efter det skulle vi tänka oss en stor ruta på marken som vi skulle hålla oss innanför. Vi skulle gå huller om buller så man fick möten från alla håll och kanter. Helt plötsligt sa kusledaren att vi skulle stanna precis där vi var, sätta hunden ner och få den att stanna kvar när vi tog ett steg ifrån. Sen fick vi börja gå. Efter ett tag sa hon stanna igen. Då skulle hälften av oss få hundarna att sitta och stanna kvar medan dom andra gick runt. Efter ett tag byttes vi av. Även här gick det bra. Disa satt och stirrade på mig hela tiden och brydde sig inte om dom andra alls.

Sen var kursen slut och alla fick i läxa att öva på sitt och stanna kvar. Vi ska kunna gå runt, dansa, leka med leksaker framför utan att hon reser på sig. Sen har vi även fått i läxa till absolut sista tillfället att träna in en cirkuskonst som hon inte redan kan. Vi funderar på att lära henne dansa. Ska prata med Marika så hon kan lära oss massa saker som hon lärt Mort. Han är super duktig på massa olika roliga grejjer =) Vi fick en extra läxa också. Vi ska lära Disa sitta på sittunderlag. Hon fryser så mycket om rumpan när hon ska sitta ute nu så det är bara plågsamt. Då blir det inte lika kallt om hon kan sitta på grejjer.

Det var en väldigt stolt matte och husse som gick från kursen. Känns som vi har lyckats med ganska mycket. Ser verkligen fram emot nästa vecka.

Nu i helgen ä vi lediga. Då ska vi träna hur mycket som helst =) Kul kul.





Snöööö

Lite sent, snön har ju redan hunnit försvinna, men ändå =) Disa var super glad över den snön som kom. Hon hoppade och studsade som en tok. Så härligt att se hennes lycka. Får mig att må bra =)

Vi var ute en sväng på ängen i skogen och tog lite fina bilder.













Jag har så dåligt samvete. Har varit så mycket jobbet på senaste. Haft så mycket att förbereda för kursen som jag går just nu. Och det har Disa blivit lidande för. Rickard har fått vara med henne själv och Nea har varit här mycket. Tycker det är superjobbigt! Får göra det bästa av dagarna när vi ses. Igår var Marika och Mort här. Vi var ute och gick i skogen i två och en halv timme. Super skönt. Disa var jätteduktigt under hela promenaden. Hon gick fint i kopplet även fast Mort var med och hon lyssnade på all inkallning förutom en av gångerna. Sååå duktig =) Hon var helt slut när vi kom in och sov resten av dagen.









Imorgon börjar vi kontakt och lydnad 2 =) Ska bli kul. Den är i 6 veckor. Så nu blir det hårdträning igen. Lära oss en massa nya saker. Marika ska lära mig hur en klicker fungerar och hur man använder den så ska vi börja öva konster. =) Mort är superduktig. Vill att Disa ska kunna massa roliga grejjer också. =)





Fullspäckad helg

I helgen var det fullt upp. I fredags var Malin här. Vi åt middag och fixade oss och sen var det party natten lång. Avslutades med att hon sov över.

På lördagen var jag och Disa hos familjen. Vi åt middag och sen tog vi en promenad till kyrkogården och tände ljus. Efter det åkte Nea och Billgren med Disa hem till oss och jag åkte till Rickards jobb och mötte honom. När han slutade satte vi oss i baren med hans jobbarkompisar mfl. Åkte hem ganska så tidigt. Nea och Billgren sov över.

I söndags kom PH förbi. Inte sett honom på evigheter. Satt och pratade lite innan han åkte vidare. Resten av kvällen var lugn. Disa och jag däckade på soffan och snarkade ikapp =)




RSS 2.0