6 månader!

Igår var jag och Rickard ute och åt middag och sen var vi på bio. Nea och Linnea var här och passade Disa. Dom hade med Wilda. Det var trevligt. Wilda satte Disa på plats några gånger men det var nog bara bra för efter ett tag blev det lugnare. Disa kunde lägga sig i soffan bredvid Wilda utan att vilja leka. Imorse när jag vaknade märkte jag att det låg två hundar under mitt täcke. Då har båda hoppat upp under natten och krypit under utan att jag märkt något. =)









Idag blir Disa 6 månader och vi träffade vi Kasper och Bazooka. Det är första gången vi träffar Bazooka. Disa är jätteliten om man jämför med dom. Men det är väl det att dom är hanar. Dom har mycket bredare huvud och är mycket högre. Super fina! Vill att Disa ska växa på sig på bredden nu också =) Vi gick till ängen här i närheten så dom fick springa fritt och leka. Men när alla tappat känseln i fötterna vände vi hemmåt. Var ute i 1,5 timme ungefär. Jättekul. Ser fram emot nästa gång. Hoppas bara att det är varmare ute så man inte fryser ihjäl.

Ser verkligen fram emot att börja kursen på söndag. Det var väldigt stor skillnad i lydnad på dom. Kasper går lydnad 1 nu och Bazooka är inne på lydnad 2. Men jag tycker att Disa är duktig för att inte gått någon kurs alls. Men ska bli skönt när vi kommer igång och kan träna mer. Mitt schema för februari är jättebra så vi har hela kvällarna på oss Disa och jag.




















Så typiskt...

Igår var sista dagen som Disa åt medicin för sitt ben. Allt var bra och vi ringde veterinären och sa att det var bra. Men ikväll när jag varit och hämtat henne hos Sara så börjar hon hoppa fram på tre ben igen. Varför? Jag förstår inte vad det är för fel. Veterinären hittar inget heller.

Sara sa att allt gått bra idag i alla fall. Skönt. Disa är helt slut nu. Kan man ju förstå. Hemma hos en ny människa och träffat en ny hund och allt sånt. Hon hoppade upp och somnade i soffan direkt när vi kom hem.

Rickard vägde henne idag. Oj vad hon växer fast jag inte ser det. Hon väger 13,5kg nu. Stora tjejen =)

Jag var förbi djuraffären idag. Dom sålde pinnar från äppelträd. Var bara tvungen att köpa och prova att ge kaninerna. Dom fick varsin när jag kom hem och det var riktigt populärt =) Kul grejj om man inte har något bra träd i närheten. =)


Måndag

Idag hämtade vi Disa hos mormor. Hon har varit där sen i lördags. När vi kom hem la vi oss på soffan och sov resten av dagen. Hon är helt slut när hon kommer därifrån. Kan man ju förstå, full fart på henne och Zenta.

Imorgon är första dagen hos Sara, den nya dagmatten. Spännande. Men det går säkert bra. Hoppas jag =)

Räknar ner dagarna till den 7e =) Ser verkligen fram emot kursen. Ska bli jättekul!

Fredag

Imorse åkte jag och Rickard och handlade. Lämnade Disa hemma under tiden. Vi hörde inget pipande och gnällande när vi kom hem och allt var helt. Skönt =) Men jag är ändå lite stressad när vi åker iväg. Tycker inte att det är så kul att lämna henne ensam. Men det är ju ändå bra att träna. Hon måste ju kunna vara ensam. Blir super jobbigt sen annars. 

Sen åkte Rickard och jobbade så jag och Disa har fått roa oss själva.

Jag tänkte att jag skulle kompensera för att jag legat död på soffan dom senaste dagarna, så vi var ute en sväng på baksidan och kastade boll. Väldigt kul att se hur glad hon blir bara man tar fram en boll. Hon springer som en galning när man kastar iväg den. Hon behöver bara lära sig att hon ska komma tillbaka med den när hon väl fått tag på den. =) Nu funkar det så att jag kastar iväg bollen. Disa springer efter. Jag ropar tillbaka henne men hon ignorerar mig totalt. När jag tröttnat på att ropa börjar jag följa efter henne. Då ökar hon farten för att hon tror att jag vill jaga henne. Och så håller vi på så tills jag till slut får tag i henne. Vi är grannarnas fredagsunderhållnining.

Hur får jag henne att förstå att hon ska komma tillbaka med bollen?

Idag har hon varit väldigt duktig. Lyssnat jätte bra på mig. Hade henne lös när vi gick utanför för att kissa. Det har inte fungerat så bra på senaste. Hon har inte lyssnat över huvudtaget. Det är någon som har börjat låta sin hund göra ifrån sig runt hela huset utan att plocka upp efter sig. Och dit ska så klart Disa och äta. Super äckligt! Vad är problemet med att plocka upp efter sin hund?! Det vet man ju om redan när mana köper hunden, att den kommer göra ifrån sig. Idag har hon i alla fall lyssnat när man sagt nej när hon varit på väg fram till högarna.

Imorgon ska jag jobba igen. Varit hemma sen förra fredagen. Ska bli lite skönt att komma igång igen. Och det blir en mjukstart, bara två dagar innan jag är ledig en dag igen =) Disa ska få vara hos mormor. Kul för henne att få leka med Zenta igen. Undra vad hon tänker när inte Ampus är där längre.




Lite allt möjligt

Nu är jag här igen. Får se om det tar två veckor innan nästa gång eller om jag lyckas uppdatera sidan och alla(?) läsare om vad som händer i Disas liv oftare =)

Vad har hänt sen sist då? Hon blev inte bättre i benet efter all vila och medicin så i torsdags åkte Rickard tillbaka till veterinären med henne så fick dom röntga henne. Dom hittar fortfarande inget fel utan tror att det kan vara växtvärk. Vi skulle fortsätta med medicin i 10 dagar till men hon behövde inte vila lika mycket, utan får ta lite längre promenader. Nu har det gått några dagar och hon är nästan helt bra nu. Hon haltar bara lite ibland när hon har sovit länge.

Den 7e februari börjar Disa och jag på valpkurs. Lite sent men nu ska vi sätta fart. Kan ju inte vara "sämst" av alla syskonen på träffen senare i vår/sommar. =) Sen börjar det bli väldigt jobbigt. Hoppas att det går bra och är super kul =) Har hittat flera andra kurser som jag vill gå efter den här =)

Dagmatten (Sara) som vi skulle träffa senast jag skrev verkar jättebra. Vi skulle börja ha Disa hos henne den här veckan för att det var korta stunder då bara, men eftersom jag varit sjuk har hon fått vara hemma med mig istället. Får börja nästa vecka istället. Det går nog super bra.

I fredags var mormor och Peter och avlivade Ampus. =( Han var så gammal och sjuk nu så det var bäst för honom. Men det är ändå tråkigt. Disa får ta och åka dit då och då för att leka med Zenta. Hon måste känna sig väldigt ensam nu när han är borta.

Och så har jag äntligen fixat alla foton från bland annat julafton.












































2010

Har inte skrivit på väldigt länge. Har jobbat mycket och när jag väl varit hemma har jag varit helt död.

Vad har då hänt sen sist? 

På nyårsafton var vi hemma hos mormor och Peter. Disa brydde sig inte om alla smällare och raketer. Jätte skönt. Hoppas det håller i sig senare också.

Hon haltade lite för några dagar sen. Till och från hoppade hon fram på tre ben. Då åkte till veterinären där dom sa att hon sträkt sig eller nått sånt. Så nu ska hon äta medicin i 10 dagar och bara vila. Hon får bara gå ut för att göra ifrån sig och sen in igen. Vi har tagit undan alla leksaker så hon inte ska rejsa runt inne heller. Nu haltar hon nästan ingenting och har börjat bli väldigt rastlös och har svårt för att ligga still.

På fredag är jag äntligen ledig igen och har en heldag med Disa =) Då ska vi ta en sväng till Farsta och träffa en tjej som kanske ska bli hennes dagmatte. Hoppas hon är bra och att allt funkar super så vi kan börja ha Disa där så mormor slipper. Förstår att hon tycker det är jobbigt med tre hundar hemma.

I lördags var vi till djuraffären och köpte en ny säng till Disa. Tanken var att hon skulle ha den i sovrummet för att den andra är Wildas och börjar bli väldigt liten för Disa nu. Men det blev att vi har den i vardagsrummet och den som var i vardagsrummet flyttades in till sovrummet. Vi köpte även en lurvig kudde som vi lagt i för att den skulle bli lite mysigare =) Det blev även ett täcke till henne. Det är för kallt för att gå ut utan det nu. Hon fryser till och med när vi bara går utanför porten.

Jag har fortfarande inte fixat bilderna från julafton. Får se om jag orkar fixa dom på fredag så kan jag lägga upp dom då.




RSS 2.0