Semester och operation

Nu har både jag och Rickard semester. Haft det hela den här veckan. Super skönt!

I måndags var vi hemma hela dagen och tog det lugnt. Sen kom Malin hit en sväng på kvällen och efter det var jag och Rickard på bio. Såg Robin Hood. Den var faktiskt helt ok. Trodde den skulle vara helt värdelös.

I tisdags kom Wilda hit. Vi tog en promenad till mormor och Peter i stugan och på kvällen var det bara vila.

Igår gick vi till Sickla och handlade lite. Sen var jag på Neas skolavslutning. På kvällen cyklade vi till mormor och Peter och grillade. Nea och Linnea kom ner och hälsade på =)

Idag var vi uppe tidigt och åkte till veterinären. Dom skulle titta på knölen Disa fått på benet. Det blev att dom tog bort den så hon fick stanna kvar. Åkte hem och åt och sen cyklade vi till skärmarbrink och mötte Tez och lämnade tillbaka Wilda. Sen hem igen och önskade att klockan skulle gå snabbare så vi fick åka och hämta Disa.

När klockan var fyra var det dags. Men när vi kom dit fick vi vänta en halvtimme till för dom hade hamnat efter med operationerna. Till slut kom hon vinglande =) Allt hade gått bra och knölen är skickad på analys. Hoppas att den ar godartad. Sen började vi sakta men säkert ta oss till tunnelbanan. Hon var så trött att hon ramlade ihop och somnade flera gånger. Slutade med att det blev taxi hem.

Hon har legat och sovit hela kvällen. Hon ligger och piper och gnäller lite till och från. Vet inte om hon har ont, är uttråkad eller om det beror på hunger eftersom hon inte ätit på ett dygn. Men hon blir i alla fall piggare för varje timme som går.

Tanken var att vi skulle åka till stöde imorgon och hon skulle vara hos mormor, men eftersom hon är lite hängig fortfarande, inte får gå promenader på en vecka och ska ha krage i 10 dagar för att inte slicka i såret så stannar vi hemma med henne. Går ju inte att hålla henne lugn när hon är med Zenta. Då är det bus och spring hela dagarna.

Vi fick ett specialshampo till hennes exem på tassarna. Det ska vi använda en gång dagligen i två veckor och sen en gång i veckan tills det försvunnit.


































Bilder


















































Slut på kursen

Idag var sista kurstillfället. Vi gick en promenad under hela timmen med olika övningar och störningar. Vi började med att dela upp oss. Hälften satte sig utmed vägen och skulle hålla ögonkontakt och sitta kvar medan den andra halvan skulle gå förbi och gå fint i kopplet och ha kontakt med matte/husse. Disa var superduktig på båda dom här övningarna.

Sen gick vi vidare till nästa. Då skulle vi hitta korvbitar som satt fast i ett träd. Disa fick upp spåret men hade svårt att hitta första biten. När hon väl hittat den förstog hon vad det gick ut på och det gick mycket lättare att hitta dom andra.

Efter det gick vi upp för en trappa. Inga problem.

Nästa övning var att gå under en parkbänk samt hoppa upp på den. Gick under hur lätt som helst men vägrade hoppa upp på den.

Sen provade vi att gå på varsin sida om en lyktstolpe och hunden skulle klura ut själv hur det skulle gå till. Det var lite osäkert för Disa och funkade bara ibland. Mest stog hon och blängde på mig och tyckte väl att jag skulle lösa problemet eller nått. Bara att träna vidare =)

Efter det var det dags för diplomutdelning och så fick vi lite tips på andra sökövningar samt balans m.m. att roa oss med under promenader vi tar.

Vi ska ägna sommaren åt att öva på allt vi lärt oss. Jag frågade Annika, som varit vår instruktör den här kursen vad hon tyckte att vi ska gå för kurs efter. Att vi har lite svårt att bestämma oss om vi ska gå kontakt och lydnad 2 eller gå på inkallning eller koppelträning för det är det vi känner att vi har lite problem med, samtidigt som det är kul med mera lydnad och 2an handlar om lydnad på avstånd, vilket verkar väldigt kul. Hon tyckte att vi skulle gå 2an för hon tycker att Disa är väldigt duktig och stabil och att om vi bara fortsätter träna med inkallningen och koppelgåendet så kommer det inte vara något problem. Det var väldigt kul att få höra det =) Så det blir nog 2an =) 

Blir så irriterad, det går inte att ladda upp bilder. Har hur många som helst jag vill lägga upp, men det bara spunkar. Får prova varje dag tills det funkar. =) 


En helt vanlig tur i skärgården med familjen Lundqvist/Hansson

Dagen började kl 7 när det var dags att gå upp och packa och fixa picknickmaten. 7.45 kom mamma och hämtade upp oss och så åkte vi till garaget där pappa redan var och fixade båten. Allt verkade gå som planerat och det tändes ett hopp om att vi för en gångs skull skulle komma iväg i tid. Men sen började letandet efter ett ankare. Det hade blivit urlagt ur båten förra året när pappa höll på att laga hålen och sen hamnat på något ställe där det inte skulle vara. Till slut hittade vi ett, lite mindre än det vi skulle ha men borde funka ändå.

Äntligen var vi på väg mot Mörkö. Faktiskt bara lite sena. Solen sken och det verkade bli en bra dag. Vi kom fram, sjösatte båten och sen var det dags att åka. Startade motorn och den tjöt som bara den. Varningslampan om för lite olja lös. Vi åkte till macken och köpte mera. Det slutade inte tjuta. Köpte lite mer, slutade inte tjuta. Under tiden passade vi på att kolla om det var torrt i båten eftersom det var första turen sen lagningen. Då såg vi att det var fullt med vatten. Bara att pumpa. Vi pumpade och pumpade men det funkade inte. Det forsade in vatten. Vi åkte tillbaka för att ta upp båten igen innan vi sjönk. 

Vi får ner trailern mot vattnet och så började vi veva upp båten. Men hon kom lite snett upp på vagnen och eftersom hon var full med vatten var det väldigt tungt att veva. Inser efter ett tag att vi måste släppa tillbaka henne lite så hon kan komma upp rätt igen. Måste bara vara med på att bromsa så hon inte slår i botten. Hann aldrig för hon ställde sig på rumpan och där stog hon. Började veva lite igen och hoppades att hon ska släppa botten. När hon väl kommer loss fick jag gå ut i det otroligt varma vattnet och hålla henne så hon kom upp rätt på trailern. Till slut var hon uppe och det forsade ut vatten ur henne. Och vad såg vi då om inte att pappa glömt sätta i bottenpluggen så vi hade tre ganska så stora hål i båten där det kom in vatten =)

Pappa ställer sig och täljer till pinnar och trycker in i hålen och sen kollar han på motorn. Ser då att det behövs olja på ett annat ställe. När det äntligen är fixat gör vi ett nytt försök. Allt går bra och vi börjar våran fisketur. Bara det att under den här tiden har det börjat blåsa mera och blivit väldigt molningt så när vi åker iväg blev det super kallt. Kryper ihop under alla filtar jag hade med mig.

Vårat första stopp innehöll bara två strömmingar så vi bytte plats. På väg till nästa ställe skvätte det massa vatten på mamma och mig så vi blev helt blöta och började frysa ännu mer. Här blåste det mycket mer och vi fick inget fäste i botten utan draggade hela tiden vilket gjorde att det inte blev så mycket fiskande utan mest köra fram åka bakåt, köra fram och åka bakåt. Efter ett tag tröttnade vi och åkte till en ö och grillade. Det blev lite lä och man fick upp värmen lite. Sen var det dags att dra sig hemmåt. Vi kapellade på och startade motorn. Efter några sekunder började varningssignalen tjuta igen. Känns som motorn läcker lite olja =) Så en resa som i full fart skulle ta 5-10 minuter tog väldigt mycket längre tid eftersom man bara kunde köra långsamt och så tjöt det väldigt högt. Till slut var vi tillbaka på Mörkö och fick upp båten utan problem den här gången. Medan vi håller på med båten ser vi att färjan kommer. Vi tar det lite lugnt för vi tror inte vi hinner med den men när vi nästan är färdiga ser vi att dom håller på att köra av bilarna och att det är en ganska lång kö med bilar som ska på så vi ökar takten. Kör ut genom grindarna på campingen och ser att dom stänger bomarna på båten. Men sen öppnas dom igen och vi kommer på =)

När vi kom hem somnade vi alla tre på soffan. Helt slut efter dagen med mycket luft och vatten. =)




Fullspäckad dag

Igår blev Disa 10 månader =)

Dagen började med att vi åkte till mormor och Peter och hämtade henne. Sen tog vi en sväng till Farsta och kollade efter en sele men hittade ingen som vi tyckte om. Så vi åkte hem istället. Tanken var att vi skulle ta en promenad ner till Sickla men Disa var så trött att hon höll på att somna sittande, så vi lämnade henne hemma och cyklade ner istället. Vi shoppade loss i djuraffären där nere. =) Hittade jättefina halsband och ett jättefint läderkoppel. Det blev väldigt mycket dyrare än tanken var =) Men dom kan vi ju ha hela tiden om vi sköter om dom =)

Efter Sickla cyklade vi hem igen. Då gick vi ut på baksidan med Disa och tränade henne. Hon var superduktig =) Sen vad det dags att åka till kursen. Hon hade en jättebra dag och var såååå bra =) Var så stolt över henne. Vi fick jättemycket beröm. =)

På vägen hem gick vi av i gullmars och köpte middag. Sen blev det en promenad hem därifrån. Eftersom våran tvbox gick sönder i söndags så hade vi ingen tv att titta på så vi gick och la oss när vi kom hem. Helt döda alla tre.
Försöker lägga upp bilder men det funkar inte och jag har inte tid att fixa. Ska upp 4.20 imorgon, måste sova nu. Provar igen imorgon.


RSS 2.0