Syskonträff

Idag träffade vi Disas brorsa Kasper och hans matte Tess och husse Marco. Vi träffades på en äng här bakom så dom fick springa fritt och leka.

Efter att ha kommit fram till vem som skulle bestämma var det dags för lek. Det var väldigt kul att se för dom var helt inne i det. Ingen koll på vad som hände runt omkring. Ett tag blev det väldigt intensivt så vi fick sära på dom. Då råkade Tess bli biten. Det var väldigt härligt väder och vi tog massa fina bilder. Efter ungefär en timme kände vi att det räckte och vände hemmåt. Både jag och Disa var helt slut när vi kom hem och sov i ett par timmar. Skönt =) Resten av dagen var lugn och skön. Var nere i källaren och hämtade adventsaker som jag ska sätta upp nu. Så mysigt.

 Får se vad vi hittar på imorgon. Rickard jobbar från 9 till 24 ungefär så det blir bara jag och Disa hemma.
























































Värsta rycket

Disa har varit hemma med Rickards syster Sofia idag medan vi jobbat. När jag kom hem blev hon helt galen, så vi tog en promenad. Tänkte att hon skulle springa av sig och bli lite trött. Det slutade med att vi var ute i över en timme. Hennes energi verkade inte ta slut överhuvudtaget. Vi gick med Sofia till tunnelbanan. Och då fick hon för sig att hon också skulle åka tunnelbana, för hon smet förbi spärren och sprang upp för trapporna så jag fick springa efter och hämta henne. Fick bära ner henne för hon ville inte följa med. När jag satte ner henne igen vänder hon sig om och gör samma grejj igen. Sen gick vi till ängen så hon kunde springa mer fritt utan att man måste tänka på vägar och bilar. Hon hade världens fart, var överallt. Helt galen. När jag hamnade före henne en gång sprang hon ikapp mig och hoppade upp och bet mig i benet. Då blev jag lite arg. Det gjorde ju superont och så ska hon inte göra även fast vi leker. När vi kom hem somnade hon efter ungefär en kvart. Nu ligger hon och snarkar här bredvid mig. Så mysigt =) Rickard borde väl komma hem snart han också.

Annars har det inte hänt så mycket skojj under veckan. Får se vad vi hittar på på söndag när vi är lediga både jag och Rickard. Hoppas att det är bra väder så man kan åka någonstans och ta en härlig promenad.


Söndag 22 november

Nu har vi varit och hämtat Disa. Hon har sovit hos mormor inatt för första gången. Allt hade gått bra men det var väldigt tomt hemma. Saknade henne massor =) På vägen hem åkte vi förbi hemma hos mamma och pappa så dom fick träffa henne. 

Rickard ska ut och äta med jobbet ikväll så det blir bara jag och Disa hemma. Och alla andra djuren också så klart. Vi ska ha en lugn och mysig kväll framför tvn. Hon är helt slut efter allt bus hos mormor och jag är död efter ett par jobbiga dagar på jobbet. 

Och så är det trevliga regnet tillbaka igen. Hade i alla fall en dag med uppehåll och solen tittade ju fram ett litet tag. Vi var ute på ängen och lekte en stund igår. Tog lite fina bilder, men det var ganska svårt eftersom hon sprang runt hela tiden. Ville ha en när hon stog upp men så fort man ber henne stanna sätter hon sig ner =) Men det ska man väl inte klaga på. Det är väl det man vill? =) 





























Torsdag 19 november

Idag var Rickard och Disa på hundängen när jag jobbade. Sprang och lekte med massa andra hundar. Det hade gått super bra =) Hon är så duktig så =)

Sen var det Rickards tur att jobba. Hämtade Disa i Gamla stan och så åkte vi hem. På kvällen kom en kompis förbi och vi tog en promenad i skogen ikväll igen. Var inte lika läskigt när man hade sällskap eller så har jag väl vant mig lite nu. Vi var ute i ungefär 50 minuter. Hon sprang som en galning, så man hoppades att hon skulle vara helt slut när vi kom in och gå och sova, men så fel man kunde ha. Hon fick värsta rycket och sprang och sprang och sprang. Hon var överallt. Till slut somnade hon så man fick en liten lugn stund. =)

Imorgon tänkte vi ta en tur till ängen igen. Hoppas på uppehåll. Börjar bli riktigt trött på regnet nu!

















Regn Regn Regn =(

Har varit ledig och med Disa hela dagen. Tyvär har jag inte mått på topp och varit däckad nästan hela dagen. Sen är ju vädret helt värdelöst. Har regnat varje dag nu sen hon kom till oss. Men vi trotsade det och tog en ganska lång promenad i skogen. Det var väldigt mörkt så jag tyckte att det var lite läskigt, men Disa tyckte att det var super skoj. Hon sprang och hoppade runt som en galning så då får man väl stå ut med mörkret =)

Jag är ledig igen på fredag och då hoppas jag på uppehåll och att min huvudvärk och halsont försvunnit så jag är ett roligare sällskap än idag.


Hicka

Efter en promenad och filis är det dags för kvällsmys i soffan. Disa ligger här bredvid mig med Nallen i munnen och hickar för fullt. =) Varför får hon det varje gång hon ätit? För glupsk kanske. =)Väldigt söt är hon i alla fall när lilla bebismagen hoppar för fullt. Imorgon har vi en heldag tillsammans hon och jag igen. Vad ska man hitta på för skoj då?


Om Disa och hennes första vecka hos oss




Disa föddes den 31/7-09. Hon är en staffordshire bullterrier.

Vid 8 veckor flyttade hon hem till en familj som senare visade sig vara allergiska och fick då flytta tillbaka till mamma Doris.

Lördagen den 7/11 åkte jag och Rickard till Järna för att titta på henne. När vi kommer fram efter en låång resa möts vi av ett gäng spralliga hundar. Vi föll direkt för den underbara Disa (hur man nu skulle kunna låta bli när hon kryper upp i mitt knä och nästan somnar) och bestämde oss för att lägga handpenning.

På söndagen var det fullt upp. Åkte till djuraffären i farsta och köpte en dyna, bajspåsar och leksaker och annat smått och gott som man behöver =)

Måndagen var en lång väntan. Hon skulle till veterinären för besiktning innan vi fick hämta henne. Tyvärr jobbade Rickard så det var jag och Peter som hämtade henne. Resan hem var super mysig. Hon låg i mitt knä i baksätet och sov.

När vi väl kom hem var det dags för upptäcksfärd i nya hemmet. När hon kom in i vardagsrummet och fick syn på kaninerna blev hon lite rädd och vågade inte gå in i rummet om jag inte satt på golvet där inne. Då kom hon smygande och la sig i mitt knä och sneglade mot buren. Skräckblandad nyfikenhet. =)

Första natten var ganska lugn. Hon vaknade några gånger. Jag gick ner och la mig på hennes dyna tills hon somnade igen. När jag började få för ont i nacken la jag mig i sängen igen och nästa gång hon vaknade la sig Rickard hos henne. Efter det var det lugnt.

På tisdagen kom Linnea förbi och hälsade på. Annars var det mycket mys, bus och rastning.

På onsdagen hade hon börjat vänja sig vid kaninerna och ville leka med dom. Men dom var inte så sugna på det. =)

Torsdag och fredag var det dags för mig att jobba igen och Rickards tur att få vara hemma.

Helgen var mysig. På lördagen åkte vi hem till mormor och Peter så hon fick hälsa på Zenta och Ampus och vi fick se om dom skule funka ihop eftersom tanken är att hon ska vara där när vi jobbar. Det gick i alla fall super. Det var ful fart hela tiden. Det var väldigt kul att se. Disa är väldigt kaxig och backade inte för Zenta. (En väldigt mycket större rottis.) =)

Söndagen vad lugn. Mycket mys i soffan och små härliga promenader i skogen. Övad mycket på inkallning och gjorde stora framsteg. =)

Det här var våran första vecka tillsammans i korta drag. Svårt att få med allt som händer och alla känslor som finns nu med en ny liten familjemedlem.


RSS 2.0