Kattattack

Idag när vi var ute och gick stog det helt plötsligt en katt framför oss på gångvägen. Den står och reser ragg och stirrar på Disa. Men vi fortsatte att gå närmare, dom brukar ju normalt springa undan när man närmar sig. Men  när vi kommer lite närmare börjar katten fräsa och visa tänderna och så ställer den sig mitt på vägen så vi inte kan gå förbi. Helt plötsligt springer den fram och hoppar mot Disa. Rickard som håller i kopplet sliter undan henne och försöker putta ifrån katten med foten. Men den gav verkligen inte upp utan springer förbi honom och hoppar på Disa. Jag som står precis brevid springer därifrån och då sätter katten fart efter mig och ska hoppa på mig. Så jag springer tillbaka för jag tänkte att Rickard kunde rädda mig. Haha. Då blir den intresserad av Disa igen. Det slutar med att vi tar värsta omvägen för att komma förbi. Den var verkligen jätteläskig. Såg helt galen ut på ögonen. Sånna katter borde inte få springa runt lösa på gatorna!

Hörde att danmark infört en ny lag om "kamphundar". De som lever får fortsätta leva men man får inte avla eller föra in nya. De ska bära munkorg och gå med kort kort koppel. Vilket plågeri!!!!!!

Nu är Svenlin på väg hit. Trevligt. Sen blir det en kvällspromenad med brorsan Kasper. =)


Söndag 14 mars

Idag var Rickard och jag på brunch. Då fick Disa stanna hemma ensam. Det var första gången hon var ensam 3 timmar, men det gick jätte bra. Vi smög in i trappen för att höra om hon gnällde eller något. Men hon låg stilla när vi kom hem. Skönt. Nu ska vi prova ha henne hemma nästa vecka när jag öppnar och Rickard jobbar kväll. Blir bara några timmar då.

När vi kom hem tog vi en långpromenad. Det är så halt ute så man håller på att ramla omkull hela tiden. Svårt när hon drar iväg med en. Måste verkligen bli mer koppelträning. Hon är så sjukt stark. Hon måste ha skrapat i isen för helt plötsligt blödde hon på hakan. Tre rivmärken. Men inte brydde hon sig om det inte.

Idag var det valpkurs igen. Nu är det bara en gång kvar =( Synd, tycker det har varit jättekul. Idag var det bara vi som dök upp. Både bra och dåligt. Vi fick ju all fokus och fick bestämma vad vi ville lära oss. Vi tog en liten promenad så Micke kunde se hur vi gjorde allt och rätta till så det blir rätt. Sen tog vi oss upp i tunnelbanan. Han visade hur han tycker att hon ska sitta och hur vi ska göra för att hon inte ska titta runt på allt och alla och inte springa ut så fort dörrarna öppnar sig. Vi åkte till farsta strand och körde en liten hinderbana på perrongen =) Så åkte vi tillbaka sen. När vi kom tillbaka till hökarängen satte vi oss vid sidan av trappan. Då skulle Disa sitta med ryggen emot och fick inte titta dit. SVÅRT! Men ändå ganska lätt att träna på. Ska börja ta en promenad till tunnelbanan, träna koppel på vägen dig. Sätta oss vid sidan och inte titta på folket. Ta oss upp och köra en bana och sen ner igen. Träna koppel på vägen hem. Och helt plötsligt har man varit borta i tre timmar för det är väl det det kommer ta =) Haha. Dom fem minuterna det annars tar till tunnelbanan lär ju ta mer än en halvtimme om man ska träna ordentligt =) Har jag nått att se fram emot den närmsta tiden =)

Vi måste få henne att sluta äta bajs också. Det är ju så vidigt! Men den träningen lämnar jag till Rickard. Så svårt och jag gör bara fel hela tiden. Lika bra att han får göra det så det ger resultat också =)

Måste bli bättre på att lägga upp bilder. Det är ju så tråkigt med bara text hela tiden. Och så måste jag ju visa hur stor hon blivit nu =) 15 kg väger hon. Men vill att hon ska bli biffigare. Hon har äntligen börjat äta bättre igen. Så då sätter väl växandet fart också.



Grillkväll i garaget

Nu får jag ta och skärpa mig. Är riktigt dålig på att uppdatera här. Men det har inte hänt så jättemycket. Känns värdelöst att skriva bara för att.

I fredags tog jag och Disa en promenad ner till garaget för att grilla med familjen. Det tog oss 55 minuter men då hade vi gått väldigt fort. Power walk =) Hade hoppats att hon skulle vara lite trött och lugn när vi kom fram. Men hon var så nyfiken på allt nytt att hon sprang runt och nosade och tittade på allt. Kvällen var trevlig men väldigt kall. =) Bilder kommer inom kort.

Idag var det valpkurs igen. Vi tränade på att inte springa fram till andra hundar/människor. Hon ska sätta sig med ryggen emot och titta åt ett annat håll innan. Det var väldigt svårt och kommer krävas MYCKET träning. Både hon och jag var helt slut när vi gick därifrån. Det tog verkligen på krafterna att kämpa med henne. Det sköna med den här övningen är att man kan vara inne och träna på den =) När ska det blir varmt egentligen? Nu är jag  trött på den här kylan! 

Imorgon är jag och Rickard lediga tillsammans. Undra vad vi ska hitta på då. Om det är sol vill jag gå en promenad vid skanstull längs med vattnet. Väldigt härlig väg att gå. =) 


RSS 2.0