Julafton

Disa ligger helt utslagen här bredvid mig. Hon har haft två väldigt spännande dagar nu. Det började igår med att vi åkte hem till mamma och pappa. Jag lämnade henne med mamma medan jag och pappa åkte och handlade julmat. Sen var vi där resten av kvällen och spelade den obligatoriska bingolotton. Vi har gjort det dom senaste åren. Väldigt trevligt men igår slutade kvällen utan någon vinst.

Imorse åkte vi till Lidingö och åt lunch hos Rickards föräldrar. När vi ätit färdigt åkte vi taxi till Tallkrogen och hem till mina föräldrar. Där väntade Kalle och paketöppning. Även Disa fick paket. Fick hjälpa henne lite att öppna dom men till slut gick det. =) Lite senare kom Tez förbi med sin dotter Elvira och Wilda. Har inte träffat Wilda sen i somras. Har saknat henne massor. Kul att träffa henne igen.

När vi kände att vi var färdiga åkte vi hem igen och firade våran egen jul. Öppnade våra klappar och åt lite igen =) Sen blev det slötittande på tv. Imorgon är det dags för jobb igen. Tyvärr. Men jag börjar i alla fall 17 så det är skönt. 

Ska titta igenom om det blev några bra bilder från idag. I så fall lägger jag upp dom lite senare. 


Rickards födelsedag

Idag fyller Rickard år. Och vi har faktiskt varit lediga båda två =) Det har varit en lugn dag. Vi tänkte ta en sväng till kyrkogården. Men när vi kom fram så tog det stopp av en enorm snödriva. =) Jag försökte trotsa snön och ta mig förbi den men efter några steg med snö till över knäna höll snön på att tränga sig ner i mina stövlar och då gav jag upp. Men Disa tyckte det var super kul. Hon försvann nästan för att det var så djupt =)

Rickard tog lite fina bilder på henne igår.















































SNÖ!

Nu har den första snön kommit och Disa är helt vild. Hon springer som en galning och jagar snön som flyger. Kul att hon gillade det. Hoppas att den ligger kvar nu och inte blir slask direkt. Vill ju ha en vit jul.

Det hann inte bli några fina frost bilder. Hoppas snön är kvar på torsdag så kan vi ta några fina snö bilder istället. =)

Här om dagen kom våran bostadsrättstidning i brevlådan. Och när man slår upp den står det så klart en insändare om "kamphundar".

-"" Livrädd för "kamphundar". I min förening har några flyttat in som har en så kallad kamphund. Jag är livrädd för hundar och särskilt för den här typen av hund. Det har ju skrivits en hel del i tidningarna om sådana här hundar som angriper människor. Jag har föreslagit att vi ska ha kamphundsförbud i våra stadgar men styrelsen säger att det inte går. Måste jag (och kanske många med mig) verkligen gå omkring och vara rädd så fort jag går ut från min bostad?""

På bilden bredvid är det en jätte fin staffe. Jag blev så arg när jag läste det här. Men när jag såg svaret blev jag lite gladare. =)

-""Det är tråkigt att du känner dig rädd men styrelsen har faktiskt rätt. Det går inte att skriva in ett sådant förbud i stadgarna (om inte föreningen bildades just för att vara hundfri i allmänhet) eftersom inte kamphundar är någon särskild ras och det inte finns någon definition på kamphund. Alla hundar "kampar" mer eller mindre."" 

En månad

Idag har vi haft Disa en månad. Det har varit en underbar månad. Mysig. Jobbig. Lugn. Intensiv. Allt man kan tänka sig med en liten valp i huset.

Igår var en händelserik dag. Det började med en tur till veterinären. Vi har jätte problem med att klippa hennes klor. Så vi åkte dit och fick det gjort. Det var jobbigt för hon sprattlade och skrek och pep. Men vi fick jätte bra tips på hur vi ska öva hemma. Passade på att väga henne när vi var där. 9,8 kg. Hon växer fort nu.  

Efter det åkte vi hem och jag åkte en sväng till jobbet. Vi hade assmöte som jag måste vara med på. Väldigt drygt att åka så långt fram och tillbaka för ett möte på 1,5 timmar. Men när det var klart mötte Rickard och Disa mig i Kista och vi åkte hem tillsammans. Åt middag och så var det dags att åka igen. Skulle hem till Kasper, Tess och Marco. Det var trevligt. Mycket fart. Efter ett tag hittade Disa ett ben och lugnade ner sig lite. Både hon och jag var helt slut när vi åkte hem. Så fort vi kom innanför dörren somnade vi och vaknade jätte sent idag. Skönt =)

Idag har vi en lugn hemma dag. Tar igen oss från igår. Jag ska tvätta ikväll och tänkte ensamhetsträna henne då. Det har gått jätte bra hitills när vi gjort det. Skönt.



















Det är min flicka det =)

Kom precis hem efter att hämtat Disa hos mormor och Peter. På tunnelbanan sitter en jätte full kille. Han var helt sönder och sydd i huvudet och grejjer. Och så stank han jätte mycket alkohol. Efter ett tag börjar han prata med mig och flyttar sig till samma fyra som vi sitter vid. Disa sitter på sätet bredvid mig så jag drar henne närmare mig. Och då sträcker han sig mot henne för att klappa. Då trycker hon sig mot mig och tittar på honom. Och när han efter ett tag börjar bli för närgången börjar hon morra mot honom. Jag tycker att det var underbart att hon skyddade mig. =) Han backade lite då men började svamla om att jag skyddade henne för mycket och bla bla bla. Men jag ville inte att han skulle röra henne. Det satt en tjej i fyran bredvid som hjälpte mig. Vi flyttade till en annan plats tillsammans och så pratade vi tills det var dags att gå av. Hon var väldigt trevlig och det var skönt att bli "räddad". Finns för lite sånt folk.

Nu har frosten kommit =) Ska ta några fina utebilder på Disa och frosten. Det är så fint när det glittrar och solen ligger på i hennes päls. Får se när dom kommer, men lägger upp dom direkt då. =)


RSS 2.0