Nyårsafton och saker som hänt sen sist

Idag är det nyårsafton. Rickard jobbar, Disa ska vara hos mormor och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på... Vi får se vad som händer, om nått händer. Jag ska i alla fall ta mig till Rickards jobb till tolvslaget och sen får vi se vad som händer efter det. 

Igår var Marika här. Hon skulle haft Mort med sig, men han är galet rädd för alla smällare så han vill inte ens gå ut. Han ligger under soffan och skakar. Stackarn. När han var liten var det några idioter som kastade smällare på honom. Hur tänker man då egentligen?! Det var lite tråkigt, men vi hade trevligt ändå. Åt middag och tittade på film, pratade massor och beställde halsband till Disa och Mort =). Nu väntar jag på att dom ska komma så man får se hur dom ser ut och om dom passar. Så kul! =) Jag väntar även på en fotobok som jag beställt. Fick en kupong av Marika så man kunde göra en bok gratis. Fick ett mail igår om att den skickats. Spännande.

På julafton började vi med att åka till Lidingö och äta lunch, tittade på Kalle och fikade. Sen åkte vi till Tallkrogen och det var dags för paketöppning. Disa fick en massa saker. En agilitytunnel =) Vi provade den direkt. Det gick väldigt bra. Vi började med att kasta in godis på olika längder så hon skulle våga gå igenom. Men efter bara några gånger sprang hon igenom utan att man sa nått ens =) Jag som trodde vi skulle ha problem med tunneln för att hon är så feg så det var kul. Kan tänka mig att säcktunneln blir svårare eftersom hon inte kan se ut och där kan man inte locka henne. Men det kanske funkar om man tränar in den andra tunneln superbra? Vi får se. Nu tycker jag att det kan bli vår så vi kan prova tunneln och hindret som jag har köpt ute. Det måste man sätta fast i marken, så har inte kunnat prova det än... 



















Mässa och kursavslut

I helgen var hundmässan. Jag var där både lördagen och söndagen =) På lördagen var jag där med Rickard, Marika och hennes pojkvän Marcus. Tanken var att vi skulle vara där tidigt. Vi skulle mötas utanför kl 9. Men när vi ska åka får vi ett meddelande från Marika, dom hade missat tåget och skulle ta nästa. Vara framme 20 min för sent. Så då tog vi det lugnt och skulle åka senare vi också. Men då var det våran tur att missa tunnelbanan. Så vi fick snällt vänta 15 min på nästa. När vi kom till gullmars sprang vi upp till bussen för att se den stänga dörren och åka iväg. Här fick vi vänta i 20 min på nästa buss. När den äntligen kom och vi kunde ta oss ifrån gullmars hade det gått en timme från det att vi gick hemmifrån. En resa som normalt tar 10 minuter. Men det är som vanligt när familjen Lundqvist/Hansson är på utflykt =)

När vi väl kom fram började vi med att titta runt på rastorget. Drog oss mot staffarnas bås. Där möts vi av en väldigt otrevlig kvinna som gjorde mig väldigt arg. (Gick runt och muttrade ett tag efter =)) Sen stannade vi till hos bullterriern. Marika försöker övertala Marcus om en sån till sommaren. Tror att hon kommer lyckas snart med tanke på att dom försvann dit lite hela tiden =) Sen gick vi till Hurtas försäljningsställe. Vi köpte ett tikskydd och en overall. Disas täcke samlar på sig massa snö när hon är ute och leker så hon blir helt nerkyld över bröstet så nu ska vi prova med en overall. Stackarn, hon ser så rolig ut i den. =) Men hon fryser i alla fall inte, det är ju det som är meningen. Men den ska hon vara få ha i skogen när hon ska leka. Om vi bara ska gå någonstans får hon ha sitt täcke. Bilder kommer komma senare. =)

Resten av dagen strosade vi runt och tittade på massa saker och sen på freestyletävlingen.

På söndagen var inte Marcus med. Marika var super nöjd med det, då kunde hon köpa massa saker som han nekat henne dagen innan =) Vi köpte ett superfint halsband till Disa. Halvstryp i skin med två rader nitar. Letat efter sånt hur länge som helst. =) Så köpte jag tre böcker: Lyckliga lydiga hundar, freestyle och en med lekar och så blev det en enorm påse med olika godisar =) Vi köpte grisfötter till henne och massa annat skojj. Har så vi klarar oss ett halvår typ =)

Idag var sista tillfället på lydnadskursen. Vi hade vikarie och fick vara inne hela passet. Vi gick igenom det vi gjort under kursen och så fick vi lära oss förbud, backa, stå och bakdelskontroll. Förbudet ska vi verkligen öva på. Här ska sluta ätas bajs! När vi var klara fick vi diplom som jag satte in i en ram direkt när vi kom hem =) Så fint! Har tittat lite på kurser jag vill gå till våren. Har inte riktigt bestämt mig och så får jag kolla vilka dagar dom olika kurserna går på och som passar bäst. Skulle vilja prova typ personsök, cirkuskonster, agility eller hjärngympa. Men vi får se vad som händer =)




Skojj i snön

Kom precis in efter 1,5 timme ute i skogen. Det är så härligt med snön. Och Disa blir helt galen. =) Hon springer runt och gör värsta skutten. Det är bara väldigt jobbigt med alla skidåkare överallt som tror dom äger skogen + att Disa är super rädd för dom. Hon springer iväg varje gång dom kommer farande. Super jobbigt. Jag försöker få henne att fatta att det inte är farligt. Men det går inte så bra. Ska be om tips ikväll på kursen och se vad dom säger att jag ska göra.

När vi var på väg hem kommer det en hund springade mot oss i världens fart. Den hann komma ända fram innan ägaren ens började gå mot vårat håll. Jag drar Disa därifrån och fortsätter gå hemmåt samtidigt som den andra hunden skuttar runt oss och skäller. När vi kommit så långt att vi möter ägaren säger hon: Hon vill leka. JAHA?! Och då är det helt okej eller?! Dom gånger det hänt att Disa rusat iväg springer jag efter och ber verkligen verkligen om ursäkt. Sen är inte det heller helt okej, men bättre än att masa fram i segt tempo och sen bara säga: Hon vill leka.... Hade hon bara bett om ursäkt och gått snabbare mot oss hade jag inte blivit sur, jag hade förstått. Sånna männsikor gör mig galen.

I helgen är det hundmässan =) Sett fram emot den hur länge som helst nu. Ska gå både lördag och söndag =) Med Rickard och Marika. Ska bli super kul. Titta på utställningar och köpa massa fina saker. (Hoppas jag =)) Förra året var helt värdelöst, men det sägs att det ska vara bättre iår. Håller tummarna =) Jag ska även ta reda på mer info om utbildningen jag tänkt gå i höst =) Ser verkligen fram emot det!




December! =)

Och så var det december igen. Och en massa snö =) Synd bara att det blåser så mycket så man fryser ihjäl...

I söndags var Disa hos Marika och Mort medan jag jobbade. Efter att jag slutat gick jag dit och vi hade lite adventsmys. Drack glögg och åt pepparkakor och lussebullar =) GOTT! Hon visade hur man använder klicker. Antingen gör jag fel eller så är Disa helt blåst för inte funkar det inte... =/

I tisdags var vi på kurs igen. Vi började med att ställa oss i ring och så skulle vi gå slalom runt den. Första gången gick inge bra, så mycket att nosa på på marken, men det andra varvet gick riktigt bra. Sen körde vi sitt stanna kvar. Hundarna satt i ring och vi gick in till mitten. Sen gick kursledaren runt ringen mellan oss och hundarna. Det gick super bra. Disa satt och stirrade på mig hela tiden. Hon ville bara få resa sig upp igen. =) Efter det ställde vi oss på två rader. Vi skulle gå i mitten med hunden vid sidan utan att hålla i kopplet. Det var inga problem. Sånt över vi på hela tiden, när vi får möten i skogen och så. Sen gick vi in och hade resten av tiden inne. Skönt med lite värme =)

Nu i december kommer Disa vara en del hos mormor. Rickard jobbar supermycket nu under julbordet. Hoppas det blir bättre i januari... 



 














RSS 2.0