Matglad igen

I fredags fick vi ett sms av Sara, dagmatten, om att Disa verkade hängig, hon hade inte ätit och så hade hon spytt. Och eftersom hon inte riktigt varit sig själv på senaste kände vi att det var bäst att kolla upp det. Rickard åkte med henne till veterinären. Dom hittade inget och ville att hon skulle komma tillbaka för provtagning dagen efter (igår). Dom fick inget svar på proverna heller. Dom tror att hon är känslig i magen eftersom hon fiser så mycket och dom luktar så fruktansvärt illa. Att hon blir spänd i magen och då inte vill äta. Så vi provar ett annat foder som är snällare för magen. För tillfället funkar det väldigt bra. Hon blir super glad när det är matdags och proppar i sig allt direkt. Och hon har inte fisit nått vad jag märkt heller. Hoppas att det håller i sig.

Idag när jag kom hem från jobbet tog vi en härlig promenad i skogen. Så skönt väder nu! Hoppas det håller i sig och blir sommar nu. Vill inte behöva ha vinterjackan kvar framme.

På måndag är det dags för kurs igen =) KUL!


Kontakt och lydnad

Igår var det kursstart. Det var jätteroligt. Hade verkligen sett fram emot den =) Vi började med lite kontaktövningar, dom gick väldigt bra. Sen gick vi igenom hur vi ska öva på att hälsa fint. Då höll Rickard i kopplet och jag skulle gå fram och hälsa. Men så fort jag kom nära satte hon sig ner. Ett annat par hade samma problem så då bytte vi. Jag hälsade på deras hund och en av dom på Disa. Då gick det mycket bättre.

Sen skulle vi välja ett kontaktljud att öva in. Det ljudet ska vi använda hela tiden sen. Så svårt! Har fortfarande inte bestämt vad vi ska ha för ljud. Och det måste vi verkligen göra.  Fick i läxa att öva på det varje dag till nästa tillfälle.

Ser fram emot nästa vecka. Då jobbar Rickard men jag tar med mig mormor då. Så hon får lära sig lite också tänkte jag. Och så får jag träffa henne lite också.

I fredags blev Disa 9 månader =) Stora tjejen =)

Inkallningen börjar bli bättre. Men vissa dagar är helt hopplösa. Men det är bara att öva vidare.

Nya bilder på väg. =)





RSS 2.0