Slut på kursen

Idag var sista kurstillfället. Vi gick en promenad under hela timmen med olika övningar och störningar. Vi började med att dela upp oss. Hälften satte sig utmed vägen och skulle hålla ögonkontakt och sitta kvar medan den andra halvan skulle gå förbi och gå fint i kopplet och ha kontakt med matte/husse. Disa var superduktig på båda dom här övningarna.

Sen gick vi vidare till nästa. Då skulle vi hitta korvbitar som satt fast i ett träd. Disa fick upp spåret men hade svårt att hitta första biten. När hon väl hittat den förstog hon vad det gick ut på och det gick mycket lättare att hitta dom andra.

Efter det gick vi upp för en trappa. Inga problem.

Nästa övning var att gå under en parkbänk samt hoppa upp på den. Gick under hur lätt som helst men vägrade hoppa upp på den.

Sen provade vi att gå på varsin sida om en lyktstolpe och hunden skulle klura ut själv hur det skulle gå till. Det var lite osäkert för Disa och funkade bara ibland. Mest stog hon och blängde på mig och tyckte väl att jag skulle lösa problemet eller nått. Bara att träna vidare =)

Efter det var det dags för diplomutdelning och så fick vi lite tips på andra sökövningar samt balans m.m. att roa oss med under promenader vi tar.

Vi ska ägna sommaren åt att öva på allt vi lärt oss. Jag frågade Annika, som varit vår instruktör den här kursen vad hon tyckte att vi ska gå för kurs efter. Att vi har lite svårt att bestämma oss om vi ska gå kontakt och lydnad 2 eller gå på inkallning eller koppelträning för det är det vi känner att vi har lite problem med, samtidigt som det är kul med mera lydnad och 2an handlar om lydnad på avstånd, vilket verkar väldigt kul. Hon tyckte att vi skulle gå 2an för hon tycker att Disa är väldigt duktig och stabil och att om vi bara fortsätter träna med inkallningen och koppelgåendet så kommer det inte vara något problem. Det var väldigt kul att få höra det =) Så det blir nog 2an =) 

Blir så irriterad, det går inte att ladda upp bilder. Har hur många som helst jag vill lägga upp, men det bara spunkar. Får prova varje dag tills det funkar. =) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0