En helt vanlig tur i skärgården med familjen Lundqvist/Hansson

Dagen började kl 7 när det var dags att gå upp och packa och fixa picknickmaten. 7.45 kom mamma och hämtade upp oss och så åkte vi till garaget där pappa redan var och fixade båten. Allt verkade gå som planerat och det tändes ett hopp om att vi för en gångs skull skulle komma iväg i tid. Men sen började letandet efter ett ankare. Det hade blivit urlagt ur båten förra året när pappa höll på att laga hålen och sen hamnat på något ställe där det inte skulle vara. Till slut hittade vi ett, lite mindre än det vi skulle ha men borde funka ändå.

Äntligen var vi på väg mot Mörkö. Faktiskt bara lite sena. Solen sken och det verkade bli en bra dag. Vi kom fram, sjösatte båten och sen var det dags att åka. Startade motorn och den tjöt som bara den. Varningslampan om för lite olja lös. Vi åkte till macken och köpte mera. Det slutade inte tjuta. Köpte lite mer, slutade inte tjuta. Under tiden passade vi på att kolla om det var torrt i båten eftersom det var första turen sen lagningen. Då såg vi att det var fullt med vatten. Bara att pumpa. Vi pumpade och pumpade men det funkade inte. Det forsade in vatten. Vi åkte tillbaka för att ta upp båten igen innan vi sjönk. 

Vi får ner trailern mot vattnet och så började vi veva upp båten. Men hon kom lite snett upp på vagnen och eftersom hon var full med vatten var det väldigt tungt att veva. Inser efter ett tag att vi måste släppa tillbaka henne lite så hon kan komma upp rätt igen. Måste bara vara med på att bromsa så hon inte slår i botten. Hann aldrig för hon ställde sig på rumpan och där stog hon. Började veva lite igen och hoppades att hon ska släppa botten. När hon väl kommer loss fick jag gå ut i det otroligt varma vattnet och hålla henne så hon kom upp rätt på trailern. Till slut var hon uppe och det forsade ut vatten ur henne. Och vad såg vi då om inte att pappa glömt sätta i bottenpluggen så vi hade tre ganska så stora hål i båten där det kom in vatten =)

Pappa ställer sig och täljer till pinnar och trycker in i hålen och sen kollar han på motorn. Ser då att det behövs olja på ett annat ställe. När det äntligen är fixat gör vi ett nytt försök. Allt går bra och vi börjar våran fisketur. Bara det att under den här tiden har det börjat blåsa mera och blivit väldigt molningt så när vi åker iväg blev det super kallt. Kryper ihop under alla filtar jag hade med mig.

Vårat första stopp innehöll bara två strömmingar så vi bytte plats. På väg till nästa ställe skvätte det massa vatten på mamma och mig så vi blev helt blöta och började frysa ännu mer. Här blåste det mycket mer och vi fick inget fäste i botten utan draggade hela tiden vilket gjorde att det inte blev så mycket fiskande utan mest köra fram åka bakåt, köra fram och åka bakåt. Efter ett tag tröttnade vi och åkte till en ö och grillade. Det blev lite lä och man fick upp värmen lite. Sen var det dags att dra sig hemmåt. Vi kapellade på och startade motorn. Efter några sekunder började varningssignalen tjuta igen. Känns som motorn läcker lite olja =) Så en resa som i full fart skulle ta 5-10 minuter tog väldigt mycket längre tid eftersom man bara kunde köra långsamt och så tjöt det väldigt högt. Till slut var vi tillbaka på Mörkö och fick upp båten utan problem den här gången. Medan vi håller på med båten ser vi att färjan kommer. Vi tar det lite lugnt för vi tror inte vi hinner med den men när vi nästan är färdiga ser vi att dom håller på att köra av bilarna och att det är en ganska lång kö med bilar som ska på så vi ökar takten. Kör ut genom grindarna på campingen och ser att dom stänger bomarna på båten. Men sen öppnas dom igen och vi kommer på =)

När vi kom hem somnade vi alla tre på soffan. Helt slut efter dagen med mycket luft och vatten. =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0